Recipe: Riquísimo Ensalada mixta


Ensalada mixta. A green salad is almost always on the table at mealtime in Spain. Whether dining out at a restaurant or preparing a special meal at home, an ensalada mixta (mixed salad) is served on a large platter in the center of the table for all to enjoy. During the warm summer months, Spaniards often enjoy a salad as a light lunch while dining al fresco.

Ensalada mixta Today, I often have it as a main course, especially during the summer when I want a light lunch. Numerous variations on this pleasing salad are found across Spain. A traditional ensalada mixta recipe usually includes ingredients such as iceberg or romaine lettuce, tomatoes, carrots, hard-boiled eggs, corn, white asparagus, olives, and tuna. Usted puede qué Ensalada mixta Usando 11 ingredientes y 5 pasos. Así es como lograr eso.

Ingredientes de Ensalada mixta

  1. Preparar de lechuga iceberg.
  2. Preparar 1 de tomate.
  3. Preparar 4 de espárragos blancos.
  4. Te hace falta 4 de aceitunas negras.
  5. Preparar 4 de aceitunas verdes.
  6. Preparar 50 g de zanahoria rallada.
  7. Te hace falta 1 de huevo cocido.
  8. Preparar 1 lata de bonito.
  9. Te hace falta de aceite.
  10. Preparar de vinagre.
  11. Es de sal.

Some add beets, artichoke hearts, or even boiled potatoes. A different take on the ensalada mixta in Tenerife - avocado, green pepper, and starfruit made an appearance! - Ensalada Mixta (Typical Spanish Salad) - Everyone that has visited Spain has had an Ensalada Mixta (Typical Spanish Salad) at least once. Some restaurants even place it on your table before your first course arrives to get you started. Ensalada Mixta. this link is to an external site that may or may not meet accessibility guidelines..

Ensalada mixta Paso a paso

  1. Lavamos la lechuga y la troceamos.
  2. Cortamos el tomate en gajos y el espárrago en 4.
  3. Disponemos sobre un plato en el fondo la lechuga, luego el tomate y los espárragos, la zanahoria y las aceitunas..
  4. Cortamos en 4 el huevo y ponemos la mitad en cada plato, y por último echamos el bonito..
  5. Aliñar en el momento de servir, y remover..

Elaboración de la receta de Ensalada mixta: Pon abundante agua en una cazuela al fuego. Cuando empiece a hervir, introduce los huevos y las patatas. Pela las patatas, córtalas en rodajas y dristribúyelas en la base de una fuente. Los pasamos por agua fría y le quitamos el cascarón. Lavamos los cogollos de lechuga y los escurrimos bien con la ayuda de un colador de cocina.