Receta: Apetitoso Mozzarella Balloon


Mozzarella Balloon. Place them in the hot water to get them really soft and pliable. You are now ready to make the mozzarella balloons. Remove one piece of hot mozzarella from the hot water; it should be hot and pliable, like bubble gum.

Mozzarella Balloon Learn how to make a Mozzarella Balloon. This how to video turns a boring Caprese Salad into a party hit with a little help from some fresh mozzarella cheese, roasted garlic, and a little nitrous oxide. This is a lesson in Molecular Gastronomy. Usted puede qué Mozzarella Balloon Usando 7 ingredientes y 6 pasos. Así es como lograr ese.

Ingredientes de Mozzarella Balloon

  1. Te hace falta de Queso Mozzarella.
  2. Es de Tomatitos Cherry.
  3. Te hace falta de Sal y Pimienta.
  4. Preparar de Sifón con 2 cargas.
  5. Te hace falta de Aceite.
  6. Te hace falta de Vinagre Balsámico.
  7. Te hace falta de Orégano.

Mozzarella balloons is a concept that you create a "balloon" of mozzarella and fill it up with any flavored foams you want. For Example whipped cream is considered a foam, but foams don't always have to be sweet. For this recipe we'll make my favorite. A basil foam to pair with the mozzarella cheese, then you can add a slices of tomato.

Mozzarella Balloon Paso a paso

  1. Para empezar con la receta, lo primero que vamos hacer es cortar los tomatitos cherrys por la mitad y los aliñamos con aceite,sal,pimienta,orégano y una cucharadita de crema de vinagre balsámico..
  2. Colocaremos los tomatitos aliñados en el plato de presentación y reservamos. En un Sifón vacio, añadiremos dos cargas y colocaremos de boquilla el accesorio plano Cortamos la Mozzarella en cuatro trozos y depositamos en una olla con agua caliente.
  3. Pasados unos minutos en el agua, la mozzarella ha cambiado de textura, quedando esta mas elástica como si fuera una goma..
  4. Usamos un trozo de esa Mozzarella y aplicamos unos pliegues para que no se rompa a la hora de introducir el aire. Colocaremos esa Mozzarella en la boquilla del sifon, tapando la base con la mano para evitar la fuga del aire que le añadimos poco a poco con el sifón..
  5. Con el globo formado, procedemos a sellarlo por la base para que no se desinfle y depositamos junto a los tomates ..
  6. Para rematar la receta, añadimos por encima de la mozzarella un poco del aliño de los tomates..

I found that there's a balance of how hot the water should be and how hot the cheese will be in your hands. The mozzarella balloons look the best if glazed with a few streaks of thick balsamic sauce and freshly ground black pepper. They can be served along with some salad, asparagus, or even watermelon. Enjoy and shine with your newly gained culinary skills at the next party! The mozzarella balloons will definitely surprise your diners when they finally decide to puncture the mozzarella balloon and they get a puff of roasted garlic air.